Избираме новите 240 депутати в 49-ото Народно събрание. Секциите отвориха в 7:00

...
Избираме новите 240 депутати в 49-ото Народно събрание. Секциите отвориха в 7:00
Коментари Харесай

България избира: Най-куриозните случки пред урните в страната

Избираме новите  240 депутати в 49-ото Народно заседание. Секциите отвориха в 7:00 часа и ще може да се гласоподава до 20:00 часа. На днешния избор се състезават 14 партии и 7 обединения, както и двама самостоятелни претенденти.

Гласуваме в над 11 800 секции на територията на България, а в чужбина те са над 730 в 61 страни . На места у нас някои от машините стопираха работа поради механически проблеми и се мина единствено към хартиено гласоподаване.

Както на всички избори не липсват и куриозни случки пред урните в страната.

Ето и някои от най-запомнящите се:

Благоевград:

Един избирател не е позволен да гласоподава, заради  счупена персонална карта . Това заяви на конференция ръководителят на РИК Антоанета Богданова.

Изборният развой в региона протича умерено.  От началото на изборния ден има постъпили 11 тъжби,  които са свързани с погрешно сложени пропагандни материали, както и с гласоподаване с придружители в Община Гърмен.

От сутринта има 15-20 сигнала, че при гласоподаване на гласоподаватели на машините не са излезли задачите бюлетини и не се вижда вотът на гласоподавателите. Три машини в общините Гърмен, Благоевград и Сандански са спрели работа.

Област Пазарджик:

Секретар на секционна изборна комисия във  Велинград  е  отстранена за неизпълняване на отговорностите си , осведомиха от Районната изборна комисия (РИК) в Пазарджик.

В РИК е постъпила тъжба от членовете на десета секция във Велинград, в която е посочено, че секретарят на секционната изборна комисия (СИК) Митра Чопева отхвърля да подпише протокола за маркиране на печата, влиза в  словесни нападки  с останалите членове на комисията и  пречи на работата.

След осъществена инспекция от РИК е установено, че жалбата е основателна.

Враца:

Към Районната изборна комисия в града е подаден сигнал за  нерегламентирана пропаганда,  посредством потребление на банер с  циничен текст.

Това заяви представителят Силия Иванова. По думите ѝ сигналът е подаден и към прокуратурата. Тя съобщи, че е направена проверка от сътрудници. Става въпрос за плакати, наоколо до жп гарата в града. Единият към този момент е отстранен, чака се и другият да бъде свален.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР